Zeytinyağı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zeytinyağı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Zeytinyağı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 
 
1-Ambalaj; Doğrudan güneş ışığı veya ışığa maruz kalan zeytinyağının kalitesinin zaman içerisinde olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz.Bu bağlamda zeytinyağı satın alırken içi laklı teneke ambalaj ve koyu renkli cam şişe tercih etmek zeytinyağının özelliğini daha uzun süre koruyabilmesi için önemlidir.zeytinyağı;Su,kola şişesi gibi tek kullanımlık plastik şişelerde kesinlikle satın alınmamalıdır.
 

2-Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi; Satın alacağınız zeytinyağının taysiye edilen tüketim tarihi geçmemelidir,geçtiği takdirde faydalı besin öğeleri ve mineraller zaman içerisinde kaybolmaya başlar bu sebeble bu faktörede dikkat etmeniz gerekmektedir.

3-Üretim metodu:Zeytinyağı üretiminde çeşitli metodlar bulunmaktadır.Besin değeri ve faydalı mineraller açısından 27 C dereceyi geçmeden soğuk sıkım tekniği ile üretilmiş zeytinyağlarını tercih etmelisiniz.

4-Zeytinyağının muhafaza edildiği ortam 18-20 C derece arasında,kokusuz ,Güneş ışığı görmeyen bir ortamda paslanmaz çelik tanklarda hava ile temas etmeden saklanmalıdır. yani zeytinyağı satın alacağınız firmanın stok koşulları bu bağlamda önemlidir.

5-Marka;İşini ciddi ve bilimsel yapan kurumsal firmalar tercih edilmelidir,markasız zeytinyağı satın alınmamalıdır.Markalı olsa dahi firma araştırılmalı gerçek bir firmamı diye sorgulanmalıdır.
 
6-Fiyat;Ucuz fiyata aldanıp fiyat seviyesi piyasanın çok altında olan yağlarda kesinlikle satın alınmamalıdır.
 
 
 
 
  KÖKLÜ A.Ş.

 Mustafa KÜRLEK/ Yönetim Kurulu BŞK.V.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.