Zeytinyağı Üretimi

05-02-2020 11:36
Zeytinyağı Üretimi

Natürel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Herhangi bir kimyasal işleme maruz kalmadan, zeytinin yalnızca mekanik olarak işlenmesi ile elde edilmiş üstün kalitede zeytinyağıdır. Oleik asit cinsinden asit oranı % 0,8 i geçmeyen zeytinyağları Natürel Sızma zeytinyağı olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca Natürel sızma zeytin yağlarındaki kalite sınıflandırılması üretim metoduna (taş baskı, soğuk sıkım), zeytinin hasat zamanına (erken hasat) göre sınıflandırılmaktadır.


Taş Baskı Zeytinyağı Nedir ?

Zeytin taş değirmende ezildikten sonra pres yardımı ile sıkılarak hiçbir kimyasal işleme uğramadan üretilmiş zeytinyağıdır.


Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk sıkım metodunda zeytinyağı üretim aşamasında kullanılan suyun sıcaklığı 27 C’yi geçmemektedir. Böylece faydalı vitamin ve mineralleri ölmemiş, daha az miktarda fakat kaliteli bir zeytinyağı üretilmiş olur.


 

Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?

Zeytin daneleri henüz olgunlaşmadan, yeşil olarak toplanmış zeytinlerden üretilir. Asit oranı daha düşüktür ve taze meyve aromasını en üst seviyede hissedebilirsiniz.


Köklü Zeytincilik olarak,Zeytinyağı üretiminde soğuk sıkım prosesini standart olarak tüm zeytinyağlarımıza uyguluyoruz.

Tüm bu faktörler birleştiğinde Kalitesi dünya arenasında kabul görmüş kendine has meyve aromasına sahip üstün kalitede bir zeytinyağı üretilmektedir.

 

 


 

 KÖKLÜ A.Ş.

 Mustafa KÜRLEK/ Yönetim Kurulu BŞK.V.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.